gespot door Jack van der Veen

Onafhankelijk van elkaar verschenen er de afgelopen maanden twee interessante rapporten die stellen dat binnen 10 jaar lineaire ketens niet meer bestaan en dat circulaire ketens de norm zullen zijn.

Gartner stelt dat het onvermijdelijk is, simpelweg omdat consumenten en aandeelhouders een duurzame aanpak eisen. Om concurrerend te blijven, zullen bedrijven actief aan de slag moeten om hun lineaire modellen te transformeren in circulaire supply chains, aldus het bureau.

Bekijk hier het artikel over het rapport van Gartner

Ook Kuebix komt tot die conclusie. Het traditionele model van ‘take, make and throw away’ heeft volgens hen geen toekomst. In hun artikel gebruiken ze een interessante visual om duidelijk te maken hoe zo’n circulaire supply chain in elkaar zit. Ze noemen ook de vele voordelen van deze circulaire aanpak en onderbouwen dit met cijfers.

Bekijk hier het artikel van Kuebix

 

Op 7 november 2019 organiseert SCELP samen met Supply Chain Magazine een Masterclass Sustainability in het Supply Chain Theater tijdens ICT & Logistiek. U kunt zich hier kosteloos voor aanmelden.