Het Supply Chain Excellence Leadership Platform staat gelukkig niet alleen. In de markt vinden verschillende initiatieven plaats om supply chain management te onderzoeken, te ontwikkelen en in de praktijk te stimuleren.

 

Nationale Supply Chain Monitor

Tweejaarlijks voert BLMC Supply Chain Optimization in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit onderzoek uit naar de mate waarin supply chain management in Nederland wordt toegepast. De resultaten van deze Nationale Supply Chain Monitor (NSCM) laten zien in hoeverre het bedrijfsleven al profiteert van de voordelen van supply chain management maar ook waar de ontwikkeling stokt. Door hier aandacht aan te besteden, willen de initiatiefnemers bijdragen een succesvolle ontwikkeling van supply chain management in Nederland. De NSCM verscheen in 2013, 2015 en 2017.

Meer over de Nationale Supply Chain Monitor

Verkiezing Supply Chain Professional van het jaar

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met BLMC. Inmiddels is Inspired Search erbij betrokken als recruitment partner.

Meer over de verkiezing van de Supply Chain Professional van het Jaar