Supply chain beslaat de hele keten, van grondstof tot productie, transport en recycling, en is dus als geen ander in staat de duurzaamheidsimpact van bedrijven en ketens te overzien én te beïnvloeden. In eerdere discussies bij SCELP bleek dat er wel flinke knelpunten kunnen zijn bij de implementatie van duurzaamheidsinitiatieven. Vaak zijn er flinke investeringen nodig die een lange terugverdientijd hebben. Hoe kun je dit goed in kaart brengen en de business case voor duurzaamheid overtuigend over het voetlicht brengen? Hoe bepaal je prioriteiten? Daarover vertellen deze sprekers op 29 september vanuit hun eigen praktijk.

Heineken: duurzame bedrijfsmodellen

Spreker: Jan-Willem Vosmeer, Manager Corporate Social Responsibility

Hij vertelt hoe Heineken werkt aan het verbeteren van de duurzaamheid en welke rol de supply chain daarin speelt. Heineken is een van de acht Nederlandse multinationals die samen de Dutch Sustainable Growth Coalition vormen. Zij willen de transitie naar een duurzame supply chain in Nederland versnellen door de ontwikkeling van duurzame bedrijfsmodellen en daarmee bijdragen aan de United Nations sustainable development goals.

KwikFit: certificering

Spreker: Paul van der Leer, Supply Chain Director

Hij legt uit hoe KwikFit al vijfentwintig jaar vanuit MVO-doelstellingen werkt en hoe het bedrijf hierin prioriteiten stelt. Ook gaat hij in op het organiseren en borgen vanuit de ISO-26000-richtlijnen. In een eerder artikel in Supply Chain Magazine gaf hij een voorproefje van zijn visie, die vooral zegt: ga aan de slag.

True pricing

Spreker: Michel Scholte, executive director en mede-oprichter True Price

Michel Scholte is een expert in het bepalen van de werkelijke kosten (true price) van een product, die ook meeneemt wat sociale en milieukosten zijn. De kosten en terugverdientijd van duurzame initiatieven komt daarmee in een nieuw daglicht te staan. Dit kan bedrijven helpen om keuzes te maken.

Intersnack: ketensamenwerking

Spreker: Bas van den Brink, Sustainability Manager

Bas gaat in op de manier waarop Intersnack samenwerkt binnen de keten om duurzaamheid te verbeteren.

Locatie & Tijd


Aanmelden als online aspirant-lid

Bent u (nog) geen SCELP-lid maar vindt u dit een interessant onderwerp? Dan nodigen we u van harte uit om deze bijeenkomst bij te wonen als ‘aspirant-lid‘.

In verband met de maatregelen omtrent het COVID-19 virus, is het alleen mogelijk om online deel te nemen aan deze sessie.

Aanmelden als aspirant-lid

Aanmelden bestaande leden

Aanmelden voor bestaande leden

U kunt kiezen voor fysieke of online deelname.