In deze vijfde bijeenkomst over strategie staat de praktijk centraal. We gaan vooral in op de supply chain trade-offs. Elke keuze die je maakt, heeft invloed op andere factoren. Meer voorraad betekent hoger leverbetrouwbaarheid maar ook een hoger werkkapitaal, bijvoorbeeld. Hoe bepaal je het optimum? Daar gaat deze sessie over.

Locatie & tijd

  • Locatie: Nyenrode Business Universiteit, Albert Heijn Executive zaal 3
  • Adres: Straatweg 25, 3621 BG Breukelen
  • Datum: maandag 12 juni 2023
  • Tijd: 16.30 – 21.30 uur

Programma in het kort

1. Introductie: Samenvatting van het Living Supply Chain Strategy Model: zo bepaal je stap voor stap de ideale supply chain strategie, afgeleid van de bedrijfsstrategie. We zoomen in op stap 7 in het model: de supply chain trade-offs.

2. Hoe bepaal je de supply chain trade-offs? Supply chain management kent vele prestatievelden (supply chain drivers) zoals kosten, kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid. Je kunt nooit op al die velden uitmuntend presteren, dus zijn er strategische keuzes nodig. Elke keuze heeft voor- en nadelen: dat is de trade-off in een notendop. Hoe maak je de gevolgen per trade-off zichtbaar en hoe maak je de juiste keuzes?

3. Workshop: Deelnemers gaan zelf met deze kennis aan de slag.

4. Casus: Een van de deelnemende bedrijven laat zien hoe zij de trade-offs bepalen en hoe ze die toepassen binnen hun supply chain strategie.

Het volledige programma met tijden en sprekers volgt binnenkort.

Kennis opbouwen

Eerdere bijeenkomsten gingen onder andere over het creëren van verbinding in de supply chain, assortimentsbeslissingen, harde en zachte factoren in de strategie, het omgaan met tegenstrijdige belangen en strategie in tijden van disruptie.

De bevindingen uit deze eerdere sessies vindt u hier:

Aanmelden

SCELP leden

Leden van SCELP kunnen zich hier aanmelden

Aanmelden als aspirant lid

Ben je nog geen lid van SCELP, maar wil je deze bijeenkomst wel bijwonen? Dan is het mogelijk om eenmalig kosteloos als aspirant-lid deel te nemen. Je kunt dan de kracht van het netwerk ervaren en contacten leggen met vakgenoten.
Meld je aan als aspirant-lid