Op 17 november staat de tweede SCELP-bijeenkomst van dit jaar gepland, met ook deze keer de mogelijkheid om deze digitaal bij te wonen.

Deze bijeenkomst staat in het teken van het thema digitalisering.

De centrale vraag voor deze werkgroep is: hoe supply chain management leidend kan zijn bij nieuwe IT-gedreven businessmodellen.

Het is de derde bijeenkomst in de reeks over digitalisering. We benaderen het thema steeds vanuit twee perspectieven:

  1. Optimaliseren: welke ontwikkelingen in IT moeten we in de gaten houden om onze huidige processen te verbeteren, en hoe kunnen we die toepassen?
  2. Visie: hoe kunnen nieuwe ontwikkelingen in IT ons uitdagen onze grenzen te verleggen? Deze uitdaging is concreet vertaald naar ‘How to feed 10 billion people in 2050’. In de vorige sessie hebben we een start gemaakt met dit thema, dat ook aansluit bij de sessie over duurzaamheid in september.

Deze keer hebben we drie  sprekers uitgenodigd die met name over die visie hun ervaring en kennis met ons delen.

Van rups naar vlinder: transitie in de (voedsel)keten

Spreker: Willem Lageweg, Transitie Coalitie Voedsel

Om in 2050 10 miljard monden te voeden zal het landbouw- en voedselsysteem drastisch op de schop moeten. De weg van optimalisatie in de keten loopt dood. Wat nodig is zijn toekomstbeelden, een focus op waarde in plaats van kortetermijnwinsten, internalisering van externe kosten en transitiemodellen. Willem Lageweg, directeur Transitiecoalitie Voedsel, neemt ons mee in de wereld beyond the supply chain en stelt ons uitdagende vragen.

The Walt Disney Company: de organisatie gedigitaliseerd

Spreker: Edwin van der Meerendonk, Vice President European Supply Chain

Hij legt uit welke stappen er bij Disney zijn gezet om de organisatie te digitaliseren. COVID-19 heeft een aantal processen versneld, maar ook geleid tot een andere marktbenadering. Hier gaat het niet om de voedselketen, maar het is juist interessant om te zien hoe deze inzichten in andere supply chains gebruikt kunnen worden.

AI en ML: oude wijn in nieuwe zakken?

Sprekers: Lennart Bootsman en Dennis Timmers van Mobiquity

Er wordt veel geschreven over data-analytics, articifial intelligence (AI) en machine learning (ML) in de industrie en de logistiek. Van grootschalige inzet van deze technologie is nog geen sprake, maar er gebeurt veel. Hoe ver is AI nu eigenlijk? AI en ML  zijn ‘disruptieve’ technologieën, die het werk in de supply chain drastisch kunnen veranderen. Hoe ziet de supply chain van de toekomst eruit? Werken daar nog wel mensen? En wat zijn de risico’s; begrijpen we straks de uitkomsten van onze modellen nog wel? Kunt u het nog volgen? Lennart Bootsman en Dennis Timmers schijnen licht op de AI-zaak.

Alvast wat meer achtergrond? Lees hier een artikel door Lennart Bootsman op Logistiek.nl over dit onderwerp.

Locatie & aanmelden

  • Dinsdag 17 november 2020
  • 16.00-16.30 inloggen
  • 16.30-21.00 uur programma
  • Digitaal: na aanmelden ontvangt u een link

Bestaande leden kunnen zich hier aanmelden

Geen lid?

Bent u geen lid, maar wilt u de bijeenkomst toch bijwonen? Dan is deelname als aspirant-lid wellicht mogelijk.

Meld u hier aan als aspirant-lid